3 tips voordat je gaat beginnen met zelf bier brouwen

3 tips voordat je gaat beginnen met zelf bier brouwen

Lijkt zelf bier brouwen jou ook wel iets? Dan is het goed om te weten dat het brouwen van bier iets is wat je ook gewoon thuis kunt doen. Bier brouwen is niet heel lastig, maar het is wel belangrijk om secuur te werk te gaan. We noemen hieronder drie handige tips, zodat de kans groter is dat je een lekker biertje als resultaat krijgt.

Tip 1: Werk steeds zeer hygiënisch

Om te beginnen is het belangrijk om steeds hygiënisch te werken. Tijdens het bierbrouwen is er eigenlijk altijd ruimte om fouten te maken, maar niet op het gebied van hygiëne. Wanneer er bacteriën in je bier terechtkomen, kan het bier besmet raken. Je kunt het bier dan niet meer drinken. Aangezien er best wat tijd en moeite in het brouwen van bier gaat zitten, is het ontzettend vervelend als het bier geïnfecteerd raakt. Probeer dus zo hygiënisch mogelijk te werken!

Tip 2: Verander de temperatuur geleidelijk

Ben je aan het brouwen op bijvoorbeeld een gasfornuis? Dan is het belangrijk om de temperatuur tijdens het kookproces heel geleidelijk te veranderen. Anders gaat de temperatuur te veel schommelen en is het lastig om het brouwsel op de juiste temperatuur te krijgen. Ga je zelf bier brouwen, dan is het verstandig om gedurende het kookproces steeds in de buurt te blijven. Zo kun je de temperatuur in de gaten houden en blijven roeren.

Tip 3: Bepaal goed welk soort bier je wilt brouwen

Welke ingrediënten je tijdens het brouwproces moet toevoegen, is afhankelijk van het biersoort dat je wilt brouwen. Het is daarom zeker aan te raden om vooraf even na te gaan welk biersoort je wilt brouwen. Zo kun je bijvoorbeeld voor een triple biertje kiezen, maar ook voor een minder zware biersoort. Kies een biertje dat je normaal gesproken lekker vindt. Zo kun je ook beter beoordelen hoe goed het bier uiteindelijk gelukt is.

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *