Alles over het werken als vrachtwagenchauffeur

Alles over het werken als vrachtwagenchauffeur

Bij het zijn van vrachtwagenchauffeur wordt vaak alleen gedacht aan het rijden met de vrachtwagen. Bij uitzendbureau vrachtwagenchauffeur weten ze daarentegen dat vrachtwagenchauffeurs nog veel meer doen. Vrachtwagenchauffeurs zijn namelijk ook verantwoordelijk voor het laden en lossen van de goeden. Daarnaast komen er administratieve taken kijken bij het afleveren van goederen. Een vrachtwagen moet er representatief uitzien en daarom is het belangrijk dat deze netjes blijft. Als chauffeur zorg je er dan ook voor dat de vrachtwagen er schoon uitziet. Nog belangrijker is dat de vrachtwagen veilig de weg op kan. Het uitvoeren van technische controles zoals het controleren van de bandenspanning en de oliepeil wordt vaak door de chauffeur zelf gedaan.

De vereisten als vrachtwagenchauffeur

Om bij een uitzendbureau vrachtwagenchauffeur te kunnen solliciteren zijn er een aantal eisen waar je aan moet voldoen. Ten eerste moet je als vrachtwagenchauffeur in het bezit zijn van een groot rijbewijs. Dit kan zowel een C of een CE rijbewijs zijn. Daarnaast moet je als chauffeur ook beschikken over een zogenaamd chauffeursdiploma. Dit is tegenwoordig bekend bekend als de code 95 welke aan een rijbewijs kan worden toegevoegd. Er zijn echter ook verschillende bedrijven waarbij je als leerling chauffeur al een salaris kunt verdienen. Soms worden er echter wel eisen gesteld om deze opleidingen te kunnen volgen. denk hierbij vooral aan het hebben van bepaalde rijervaring.

De voordelen als vrachtwagenchauffeur

Een van de eerste voordelen als vrachtwagenchauffeur is dat er veel banen beschikbaar zijn. Als chauffeur kun je binnen verschillende branches aan de slag. Omdat er zoveel vrachtwagenchauffeurs nodig zijn is het loon in veel gevallen ook goed. Wat hierbij onder andere meespeelt is dat er naast het standaard loon ook sprake is van betaalde overuren. Vrachtwagenchauffeurs kunnen daarnaast rekenen op extra toeslagen voor het werken tijdens feestdagen en laat in de avond. Tenslotte kiezen veel chauffeurs voor dit beroep vanwege de vrijheid die ze voelen wanneer ze de weg op gaan. Elke dag is weer anders en je bent zeker niet gebonden aan een plek.

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *