Drie redenen om voor elektrisch rijden te kiezen

Drie redenen om voor elektrisch rijden te kiezen

De afgelopen jaren is het elektrisch rijden enorm toegenomen in populariteit. Dit is niet zo vreemd aangezien steeds meer mensen zich inmiddels bewust zijn van de schade die onze levensstijl aanbrengt aan het milieu. Om te voorkomen dat de toekomstige generaties niet meer kunnen genieten van de wonderen uit de natuur, is het belangrijker dan ooit tevoren om de uitstoot van fossiele brandstoffen te verminderen. Niet voor niets kiezen meer mensen ervoor om elektrisch te rijden. Maar wat zijn hier nou precies de voordelen van? Lees snel verder en kom erachter waarom iedereen in een elektrische auto zou moeten rijden!

1. Minder geluid dan andere auto’s 

Heb jij het weleens overwogen om een Skoda Enyaq aan te schaffen? Dan is het belangrijk om te weten dat deze elektrische auto minde geluid produceert dan een benzine- of dieselauto. Doordat deze elektrische auto een stuk stiller is, hoor je de auto in het verkeer niet aankomen. Dit is een ontzettend groot verschil in vergelijking met bijvoorbeeld een benzineauto. Bij een auto met een verbrandingsmotor ontstaan er namelijk constant gecontroleerde ontploffingen. Hierdoor ontstaan onder andere de uitlaatgassen en hoor je de motor zijn werk doen. Een elektrische auto heeft een aandrijving die elektrisch wordt gegenereerd. Dit zorgt voor aanzienlijk minder geluid.

2. Lagere kosten in gebruik

Nu je weet dat een elektrische auto een elektromotor heeft in plaats van een verbrandingsmotor, is het belangrijk om te weten dat je hierdoor geniet van lagere kosten in gebruik. In de elektromotor zitten immers minder bewegende onderdelen, waardoor er minder slijtage plaatsvindt. Daarnaast hoef je bij een elektrische auto geen olie te verversen, niet wekelijks te tanken en zijn er minder onderhoudsbeurten nodig. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat de kosten voor het gebruik aanzienlijk lager zijn dan bij een benzine- en dieselauto. Toch zit er een addertje onder het gras bij een elektrische auto. De autobanden zijn zwaarder en hebben een hoge motorkoppeling, waardoor de banden eerder vervangen moeten worden. 

3. Geen vervuilende uitstoot

Wanneer je besluit om de overstap te maken naar het elektrisch rijden, dan ben je direct een stuk milieuvriendelijker bezig. Met bijvoorbeeld een Volkswagen ID3 heb je niet meer te maken met de uitstoot van fossiele brandstoffen. Hierdoor is een elektrische auto in 99% van de gevallen zuiniger dan een benzine- of dieselauto. Er is namelijk geen sprake meer van een vervuilende uitstoot, waardoor het rijden met een elektrische auto gunstig is voor het milieu. Wanneer maak jij de overstap naar een groenere wereld?

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *