Het is goed toeven over de IJssel. 5 Overijsselse highlights

Het is goed toeven over de IJssel. 5 Overijsselse highlights

Overijssel is een heerlijke provincie om op vakantie te gaan in eigen land. Prachtige natuurgebieden en historische Hanzesteden. Daarmee zullen jullie je tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Overijssel niet vervelen. De volgende highlights moeten jullie zeker bekijken. Gelukkig is bij een vakantie in eigen land alles op rijafstand. Ga er op uit en ga los in de prachtige provincie Overijssel.

  1. Varen in Giethoorn

Als je van water houdt dan kan een tocht onder de kenmerkende Gieterse bruggetjes zeker niet ontbreken. Giethoorn wordt ook wel “Hollands Venetië” genoemd. In een punter varen jullie door de grachten langs de historische woningen en authentieke bruggen. Meer weten over de historie van het dorp dat oorspronkelijk ontstaan is als nederzetting voor ontginners? Ga mee op een rondvaart door de grachten en de schipper verteld jullie alles over de historie en omgeving.

  • Nationaal Weerribben-Wieden

In het noordelijkste deel van de provincie, ook wel de kop van Overijssel genoemd, vind je het natuurgebied de Weerribben-Wieden. Dit ish et grootste laagveenmoeras van Noordwest Europa. Hier wordt al eeuwen turf gewonnen. Van de 12e tot de 20e eeuw is het turf hier gewonnen en dit zie je ook echt terug in het prachtige natuurgebied. Er is zo veel te zien. Zo kun je hier onder andere otters en vuurvliegen spotten, maar ook unieke flora. Wij raden aan om het gebied via kajak of boot te ontdekken, maar uiteraard zijn er ook veel wandel- en fietsroutes beschikbaar.

  • Sallandse Heuvelrug

Tussen Hellendoorn en Holten vind je het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Een gebied dat stamt uit de ijstijd, waar een stuwwal is ontstaan die inmiddels vol staat met bossen en heidevelden en zandvlaktes. Voor de natuurliefhebber een gebied voor de bucketlist. Pak de fiets of de benenwagen en bezoek de Grote Koningsbelt op 75 meter hoog, alwaar je een prachtig uitzicht over de omgeving hebt.

  • De Sint-Clemens kerk

Met een hoogte van maar liefst 87 meter is de “Steenwieker Toorn” een bezienswaardigheid van formaat. In de Zomermaanden is deze toren te beklimmen en krijg kun je de oude vestingstad Steenwijk met stadswallen en poorten bekijken.

  • Zwolle

De hoofdstad van de provincie mag zeker niet ontbreken tijdens je vakantie in Overijssel. In deze Hanzestad kun je cultuur snuiven in de historische stadskern met de Sassenpoort en de Peperbus, of gewoon heerlijk de hele dag op het terras gaan zitten.

Genoeg te doen dus tijdens je vakantie in Overijssel. Geniet vanaf een vakantiepark in Nederlanden ga er op uit.

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *