Hoe begin je met thuis bier brouwen?

Hoe begin je met thuis bier brouwen?

De populairste hobby van 2021? Het thuis brouwen van speciaal bier staat ongetwijfeld in de top 5! Maar hoe begin je eigenlijk met het brouwen van bier in je schuur of woonkamer? In dit artikel helpen we je een beetje op gang en vertellen wat je nodig hebt om als thuisbrouwer aan de slag te kunnen!

Klein beginnen

Voor veel hobby’s geldt dat je het beste eerst klein kunt beginnen om te kijken of het een hobby is die bij je past! Gelukkig kan dit ook met bier brouwen. Voor rond de €30 koop je een starterspakket waar alles in zit om als thuisbrouwer aan de slag te kunnen. Je kunt vaak kiezen voor verschillende biersoorten zoals blond, IPA of Weizen. Vooral de starterspakketten van brouwpunt.nl zijn een aanrader. Deze pakketten zijn voorzien van een vergistingsemmer, waterslot, aftapkraan, reinigingsmiddel en duidelijke instructies.

Lege beugelflesjes

Dit kan geen verrassing zijn, lege flesjes! Want na het brouwen van bier moet het meeste bier nog enige tijd ‘rijpen’ op de fles. Je kunt hier het beste beugelflesjes voor gebruiken. Die kun je zelf eenvoudig afsluiten. Je zou hier ook de beugelflessen van Grolsch voor kunnen gebruiken. Belangrijk is wel dat je de flessen voor schoonmaakt!

Dit moet je in huis hebben

Wanneer je een bier brouwen starterspakket koopt, zit daar alles in om thuis aan de slag te kunnen. Maar je hebt vaak nog wel een aantal standaard zaken nodig om echt te kunnen beginnen. We hebben een aantal voorwerpen op een rij gezet:

  • Om 5 liter bier te brouwen heb je minimaal een 8 liter pan nodig
  • Keukenzeef
  • Keuken thermometer

Zodra je dit in huis hebt, kun je echt beginnen met het brouwen van je eigen bier.

En tot slot heb je natuurlijk een gezelschap of groep vrienden nodig die jouw eigen brouwsel willen uitproberen en proeven! Het perfecte biertje is meestal niet het resultaat van één brouwsel. Door ieder brouwsel verbeteringen door te voeren aan het recept of brouwproces, ontstaan vanzelf een uniek en perfect biertje, door jouw zelf gebrouwen!

Samen met je vrienden een eigen gebrouwen biertje proeven is het leukste wat er is!

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *