Op deze website vind je de beste deals voor consumenten

Op deze website vind je de beste deals voor consumenten

Als consument is het soms lastig de beste deals te vinden. Er is ontzettend veel aanbod, maar het is lastig om alles goed uit te zoeken. Als webshop kun je hier op inspelen. Op jouw zoekmachine kan de bezoeker niet altijd vinden wat hij zoekt en kan het lang duren voordat alle zoekresultaten geladen zijn. Door het gebruik maken van faceted search kun je hier op inspelen. Dit is namelijk een techniek die bij reguliere zoektechnieken een aanvulling geeft door middel van een handig navigatiesysteem. Klanten kunnen door deze techniek filters toepassen om zo hun zoekresultaten te specificeren. Zo geef je de consumenten de tools om de beste deals te vinden.

Makkelijk in te zetten

Het inschakelen van faceted search is niet moeilijk. Het is namelijk binnen een paar kliks geregeld. Binnen een aantal minuten zitten alle filters in het systeem en kunnen de volgorde, de type filter en het labelen van de categorieën in werking worden gezet. Wanneer alles is ingesteld is er de mogelijkheid om nieuwe filters aan te maken, verwijderen of configureren. Daarbij zijn onderdelen zoals de grootte, het aantal filters dat te zien is en de goede namen  voor de filters allemaal op gang te brengen. Filters zijn mobiel vriendelijk en zorgen er niet voor dat ze in de weg staan. Zo kan de prijsvergelijker geholpen worden door faceted search om de site voor zowel de mobiel als de laptop zo gebruikersvriendelijk mogelijk te maken.

De extra functies

Naast de functies die eerder beschreven staan bevat faceted search over nog meer eigenschappen. Zo is het mogelijk de volgorde van zoekresultaten te beïnvloeden. Zijn functies als autocorrectie of autocomplete in te schakelen en is er de mogelijkheid om bepaalde acties of merken boven de zoekresultaten te zetten. Door al deze eigenschappen is het duidelijk te zien waarom faceted search ervoor zorgt dat de consument de beste deals kan vinden.

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *