Stijlvolle cadeaus voor speciale gelegenheden

Stijlvolle cadeaus voor speciale gelegenheden

In het verleden gebeurde het veel vaker, maar ook tegenwoordig wordt er nog regelmatig een gegraveerde pennen set cadeau gegeven bij een bijzondere gelegenheid. Dat kan de totstandkoming van een belangrijke zakelijke overeenkomst zijn, een werknemer die afscheid neemt in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, of het behalen van een diploma. De inscriptie bestaat in veel gevallen uit de naam of het logo van het bedrijf. Als je zo’n pennenset later gebruikt word je herinnerd aan een werkgever of aan een succesvol project waar je verantwoordelijk voor bent geweest.

Pen voor dagelijks gebruik

Ondanks dat veel werknemers bijna al hun werk op een computer doen, is het toch handig om een pen bij je te hebben. De computer is niet altijd bij de hand en dan kun je toch aantekeningen maken of correcties in een tekst doorvoeren. Op een later moment kunnen die handmatige aantekeningen wel worden verwerkt met de computer. Om het bezit van een pen als bedrijf te stimuleren kan het een idee zijn om elke werknemer bij zijn indiensttreding een Parker pen met naam te geven. Dat is een persoonlijk blijk van waardering. De gegraveerde naam is bovendien handig om te voorkomen dat de werknemers hun pen kwijtraken.

Pen als herinnering

Wanneer er wordt gekozen voor een pen als symbool voor een herinnering of als een gebaar van dank, wordt in veel gevallen een gegraveerde Cross pen cadeau gegeven. Het schrijfgerei van Cross valt op door de prachtige stijl. Het zijn meestal hele slanke pennen, die lekker in de hand liggen. Het huis van de pen is gemaakt van hoogwaardige metalen of van duurzame kunststoffen. Omdat schrijfgerei van Cross bijna onverslijtbaar is, kan zo’n pen worden beschouwd als een cadeau voor de rest van het leven.

Schrijven als ontspanning

Wie in het bezit is van een kwalitatief goede en mooie pen zou de moeite moeten nemen om die regelmatig ter hand te nemen. Je zal ontdekken dat schrijven bijzonder ontspannend kan zijn. Maar er is wel een groot verschil met het schrijven met behulp van een computer. Bij een stuk tekst met de hand schrijven is het essentieel dat er eerst goed wordt nagedacht over hetgeen wordt opgeschreven. Niet alleen inhoudelijk, maar ook taalkundig. Dus hoe de zinnen moeten lopen en welke grammaticale regels van kracht zijn. Met de hand schrijven is ook een stimulans voor je woordenschat.

Welke teksten kunnen met pen worden geschreven?

In principe kan elke tekst met de hand worden geschreven. Maar vanwege de praktische voordelen worden zakelijke documenten vrijwel altijd met behulp van een computer gemaakt. Een pen wordt vaak gebruikt voor persoonlijke verhalen. Die worden opgeschreven om emoties te verwerken of om uiting te geven aan je fantasieën. Met name dagboeken worden geschreven met een pen. Nu is het uiting geven aan je gevoelens in zo’n dagboek vaak een kwestie van het van je afschrijven van gebeurtenissen. Als je die dagboeken tientallen jaren later weer inziet kun je daar veel plezier aan beleven.

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *