Tips voor een geslaagde vakantie in Twente

Tips voor een geslaagde vakantie in Twente

Als je opzoek bent naar een goedkope vakantie in Nederland, is Twente een prachtig stukje in Nederland om je vakantie te vieren. In Twente weten ze als geen ander hoe je je gasten moet verwennen. Ga je voor een boerderijlodge, een safaritent of toch een huisje met jacuzzi? Hier een aantal tips voor een geslaagde vakantie in Twente.

Tip 1: Twickel bezoeken

Twickel is een particulier beheerd landgoed. Het landgoed is omringd door bossen, natuurgebieden en landbouwgronden. Het landgoed heeft een prachtig centraal gelegen kasteel met befaamde tuinen en 150 boerderijen. De tuinen van Twickel zijn onderdeel van een cultuurhistorisch erfgoed. Eén van de baronnen die er vroeger woonde, ontwierp de rotstuin in Victoriaanse stijl.

Kasteel Twickel is ideaal om te bezoeken als je even tot rust wilt komen!

Tip 2: Avatarz bezoeken

Ben je met kinderen op vakantie? Dan is Avatarz ideaal om naartoe te gaan. Avatarz is het grootste klimpark van Nederland, en ligt midden in de bossen in Twente. In dit ecologische klimbos beleven kinderen een geweldig avontuur. Als de kinderen lekker aan het klimmen zijn, kunnen de ouders heerlijk vertoeven op het terras van Avatarz.

Tip 3: De Elephant Parade

De Elephant Parade is een kleurrijke tentoonstelling van beschilderde olifanten. Nadat de tentoonstelling een succes werd in onder andere Londen, Dubai en Amsterdam staat de tentoonstelling nu in Twente. Er zit ook een verhaal achter de tentoonstelling. Het doel van de tentoonstelling is om aandacht te vragen voor de bescherming en behoud van de Aziatische olifant.

De tentoonstelling vindt plaats in de openlucht en is voor iedereen gratis toegankelijk.

Tip 4: Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn is een pretpark die voor iedereen iets leuks heeft. Het attractiepark is begonnen als theehuis met een speeltuintje en is uiteindelijk uitgegroeid tot een volwaardig attractiepark. Het pretpark is niet heel groot hierdoor zijn de wachttijden voor attracties ook kort. Daarnaast heeft het pretpark ook een zwemparadijs: Aquaventura Slidepark.

Tip 5: Bezoek de gezellige steden en dorpjes

Twente heeft veel leuke steden en dorpjes die je kunt bezoeken. Neem bijvoorbeeld een bezoekje aan Enschede, de studentenstad van Oost-Nederland. Daarnaast is het ook winkelstad waar veel unieke boetiekjes en hippe woonwinkels te vinden zijn.

In Twente ligt ook het charmante stadje Ootmarsum. Dit is de kunststad van Twente vol met galeries en creatieve winkeltjes.

Of neem een bezoekje aan Diepenheim, het kleinste stadje van Twente. In Diepenheim zijn er veel kastelen te vinden waardoor het kleine stadje een sprookjesachtige sfeer heeft.

Tip 6: Musea

Ben je op zoek om iets cultureels te doen in Twente? Bezoek dan één van de vele musea die er zijn in Twente. Ga bijvoorbeeld langs bij het Rijksmuseum Twente in Enschede. Hier vindt je de mooiste en rijkste kunstcollectie van Oost-Nederland. Niet ver van het Rijksmuseum Twente zit de Museumfabriek. Dit is een natuurhistorisch museum, kunstmuseum en techniekmuseum tegelijk waar verleden, heden en toekomst samenkomen op een speelse manier. Ben je meer opzoek naar het Twente van vroeger en de geschiedenis ervan? Bezoek dan het Openluchtmuseum Ootmarsum, waar je het leven van ongeveer 100 jaar kunt ontdekken.

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *