Waar moet je op letten bij het kiezen van een gietvloer

Waar moet je op letten bij het kiezen van een gietvloer

Een gietvloer wordt steeds vaker gekozen door de stevigheid. Je kunt de vloer namelijk bijna niet beschadigen met de voorwerpen die jij erop zet. Dit maakt het perfect voor mensen die soms onhandig kunnen zijn en dingen laten vallen, maar het is ook handig voor gezinnen.

Met een gietvloer kun jij een naadloze vloer creëren. Het hebben van een naadloze vloer is natuurlijk erg belangrijk. Zo voorkom je namelijk lekkages en schimmel, maar daarbij is het schoonmaken van jouw vloer ook een stuk makkelijker. Hoewel een naadloze vloer belangrijk en fijn is om te hebben, moet je toch op een paar dingen letten wanneer je een gietvloer wilt kiezen.

De ruimtes waar je gietvloer wil

Een van de eerste dingen waar je op wil letten bij het kiezen van een gietvloer, is de ruimte waar je gietvloer wilt hebben. Er bestaan namelijk veel verschillende ruimtes met verschillende omstandigheden waar jij gietvloer kan plaatsen. Zo wil je rekening houden met het soort gietvloer dat je wilt plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een badkamer. In zo’n ruimte is het niet wenselijk om een cementgebonden gietvloer te plaatsen. Er zal dan namelijk veel vocht op de vloer komen en dan zal hij beschadigd raken. In zo’n geval is een PU-gietvloer wel wenselijk, want daarmee voorkom je eventuele beschadigingen door vocht.

Houd rekening met verwarming

Naast de ruimte wil je ook rekening houden of er een verwarming staat in de ruimte waar jij giet vloeren wilt plaatsen. Door te veel warmte kan jouw vloer namelijk gaan barsten en kun je op zoek gaan naar een nieuwe vloer. Door gelijk te kiezen voor een PU-gietvloer zorg je ervoor dat jouw vloer tegen de warmte kan van de verwarming. De vloer zal namelijk uitgaan zetten met dank aan de elasticiteit van de kunststof. Op deze manier zal jouw vloer geen scheuren krijgen en kan jouw vloer jarenlang meegaan, terwijl jouw ruimte heerlijk verwarmt wordt door de verwarming. 

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *