Zo kun je je woning slim inrichten

Zo kun je je woning slim inrichten

Wanneer je gaat verhuizen, is het belangrijk dat je je nieuwe woning op een fijne manier gaat inrichten. Een fijne sfeer in je huis is namelijk erg waardevol. Dat komt omdat een gezellige sfeer ervoor zorgt dat je je helemaal thuis voelt in je huis en ook kan het fijn zijn om de donkere dagen in de winter prettiger door te komen. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het toevoegen van sfeer in je huis? Wij verzamelden enkele tips.

Inspiratie

De eerste tip voor je woning is om wooninspiratie op te gaan doen. Ga bijvoorbeeld naar verschillende woonwinkels om te zien wat voor meubels en wat voor kleuren jij mooi vindt en ontdek welke stijl bij jou past. Ook kun je door woontijdschriften bladeren en onderstrepen of uitknippen wat jij mooi vindt. Verder kun je ook natuurlijk online ontzettend veel inspiratie opdoen. Hoe meer jij weet wat jij mooi vindt, hoe beter je dit kunt gaan toepassen in je eigen woning.

Kleur

Daarnaast doet ook kleur erg veel met de sfeer in een woning. Denk niet alleen aan de kleur van een wand, maar ook aan de kleur van onder andere meubels of accessoires. Wanneer je kiest voor warme kleuren, zal dat zorgen voor een gezellige en fijne sfeer. Warme kleuren zijn onder meer, oranje, donkerrood, bruin of okergeel. Een kale of betonnen muur voegt namelijk niet veel toe aan de sfeer. En zeker in deze corona periode waarin we veel binnen zijn, is het aangenaam wanneer je woning gezelligheid uitstraalt. Op die manier blijf je met een fijn gevoel thuis.

Verlichting

Ook met verlichting kun je een fijne sfeer krijgen. Een felle TL-lamp bijvoorbeeld maakt een ruimte al snel behoorlijk sfeerloos. Het is gezelliger om te kiezen voor warmere lichten, zoals een hoeklamp of spotjes. Deze kun je namelijk vaak dimmen zodat ze op elke lichtsterkte zijn in te stellen. Hetzelfde geldt ook voor je tuin. Een tuin kun je ook erg gezellig maken door er wat lampjes op te hangen. Hoe fijn is het om met mooi weer lekker buiten te zitten en ’s avonds nog een boek te lezen in je tuin? Wanneer er licht ontbreekt, moet je helaas snel naar binnen als het donker wordt. Maar door het ophangen van een paar lampjes buiten, kun je én langer genieten van de gezonde buitenlucht, én je hebt een gezellige tuin. Een win-win dus! Je kunt je tuin hiernaast ook gezellig maken door een mooie loungeset aan te schaffen, waar je heerlijk kunt ontspannen of met vrienden een gezellige dag of avond kunt beleven. Schaf er comfortabele kussens bij aan, een mooi buitenkleed en je kunt je uren vermaken. Zeker in de zomer zul je hier erg blij mee zijn.

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *