Zo maak je je tuin sfeervol

Zo maak je je tuin sfeervol

Nu de dagen weer warmer en zonniger zijn, is het heerlijk om meer tijd door te brengen in de tuin: van het lezen tot een boek, tot een gezellig etentje lekker in de buitenlucht. Dat is natuurlijk wel zo fijn wanneer je tuin er dan mooi en gezellig uitziet. Benieuwd hoe je je tuin een sfeervolle uitstraling kunt geven? Lees dan onderstaande tips.

Lampjes

We beginnen met de verlichting van je tuin. Je kunt een tuin namelijk gemakkelijk gezelliger maken, door er wat leuke verlichting te plaatsen. Met name in de avond zullen leuke lampen in de tuin voor veel sfeer en voor veel gezelligheid zorgen. Maar ook overdag kan leuke verlichting ervoor zorgen dat je tuin er gezellig en mooi uitziet.

Ontspanning

Een loungeset staat heel gezellig in een tuin. Wanneer je regelmatig in je tuin bent te vinden, is het verstandig om genoeg zitplaatsen te hebben. Veel mensen schaffen een kant en klare tuinset aan, maar dit staat vaak helemaal niet gezellig. Het zorgt juist eerder voor een simpele en saaie uitstraling, terwijl je met een loungeset meer gezelligheid en comfort uitstraalt. Een aanrader dus wanneer je je tuin wat gezelliger wilt laten lijken.

Schutting

Vanwege je eigen privacy is het natuurlijk heel fijn om een schutting in je tuin te hebben, maar het is wel vaak zo er dan ook wat saai en kaal uit. Dat geeft niet echt veel sfeer. Je tuin wordt er namelijk een stuk gezelliger van wanneer er verschillende plantjes aan de schutting hangen of wanneer er bijvoorbeeld leuke schilderijtjes aan hangen. Ook kan het heel knus staan om verschillende foto’s in lijstjes te plaatsen en deze aan de schutting te hangen. Je wordt dan gelijk vrolijk als je er naar kijkt en het roept vaak weer mooie herinneringen op. Je tuin wordt er dus een leuke en gezellige plek van wanneer je iets leuks van je schutting maakt.

Een steiger

Heb je een huis met een tuin die aan het water ligt? Het aanleggen van een steiger gebeurt veel bij woningen aan het water. Het is dan ook erg leuk om bij de steiger te genieten van het kabbelende water, bijvoorbeeld tijdens een hapje of drankje. Maar steigerhout is er niet alleen voor buiten. Ze zijn breed toepasbaar: zowel binnen als buiten komt steigerhout goed tot zijn recht. Het hout is voor verschillende doeleinden geschikt, bijvoorbeeld een eettafel van steigerhout in de woonkeuken, een steigerhouten schutting of een groot terras in de tuin: dit hout is voor vele doeleinden geschikt. Bovendien zijn steigerplanken erg goed bewerkbaar. Je kunt de planken dus gemakkelijk lijmen, lakken, impregneren, beitsen en reinigen.

Geniet van je sfeervolle tuin en van de zomer!

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *